Kunst koeien
ACTUEEL
ACTUEEL

Verhuur!

Nu ook verhuur van kunstkoeien, kunstpaarden en boerderijdieren!
 
Heeft u een feestje, verjaardag, bedrijfsfeest of gewoon zin in een volle tuin? CNAL verhuurt levensechte kunstdieren voor een prima prijs.
 
Neem contact op voor meer informatie.
 

Kunstschapen voor Texel

Kunst Texelaar bij schapenkeuring

Maandag 2 september heeft Texel een primeur. Tijdens de jaarlijkse schapenfokdag in Den Burg worden drie beelden van de Texelaar onthuld. De actie is een initiatief van het Friese bedrijf CNAL. Eerder verraste CNAL met levensechte kunstkoeien en een Fries paard. Vorig jaar trok een levensechte politie-agent met lasergun niet alleen de aandacht van te hard rijdende automobilisten maar ook van de politie zelf.
Afbeelding 2
Initiatiefnemers Siemen Cnossen en Rendert Algra verwachten dat de schapen maandag op Texel goed door de keuring komen. 'We hebben de beelden gemaakt in nauw overleg met een aantal schapenfokkers waardoor goed gelijkende exemplaren zijn ontstaan.', stelt Siemen Cnossen.

De kunstschapen zullen op Texel maar ook landelijk bij diverse activiteiten worden ingezet. 'De Texelaar is naast een oud en beroemd schapenras ook heel populair. Er zijn in Nederland rond de 20.000 houders en fokkers van de Texelaar. De authentieke kunstschapen kunnen worden gebruikt als blikvanger bij diverse evenementen.' schetst Cnossen.

 

CNAL is het bedrijf van melkveehouder Siemen Cnossen uit Tzum en ondernemer Rendert Algra uit Jubbega. CNAL is wereldwijd de grootste verhuurder van boerderijdieren. 'Bij ons kun je tientallen levensgrote kunstkoeien tegelijk huren!' aldus Siemen Cnossen. Zo staan er 60 CNAL Kunstkoeien in het decor van de populaire Rtl4 televisie spelshow 'Ik Hou Van Holland', gepresenteerd door Linda de Mol. De nieuwe Texelaars worden aan het assortiment boerderijdieren  toegevoegd en zijn zowel te huur als te koop.

02-09-2013